Cand Purtam Verighetele


Am vazut pe internet foarte multe forumuri cu intrebari legate de verighete. In special cand se poarta acestea  deoarece in privinta modelului fiecare este liber sa aleaga orice-i place de la verighete din aur galben care sunt clasice pana la verighete din aur roz, rosu sau alb. Revenind asupra curiozitatii multora: Cand se poarta verighete? Nu este vorba ca exista cineva care sa nu stie ca verigheta este simbolul unirii destinelor a doua persoane, ci intrebarea se refera la  putin altceva si anume: Exista casatoria civila si casatoria religioasa.

La primarie se obtin actele care atesta uniunea celor  doi din punct de vedere legal iar la biserica se sfinteste aceasta uniune. Desi numai la casatoria religioasa preotul mentioneaza verighetele si faptul ca fiecare trebuie sa puna pe deget celuilalt inelul, verighetele pot fi purtate daca vreti inca din momentul in care sunteti casatoriti legal. Chiar daca multe cupluri aleg sa faca ambele ceremonii in aceeasi zi exista la fel de multe care le fac la cateva luni, chiar ani, diferenta sau cupluri nereligioase care nu doresc niciodata casatoria si in fata lui D-zeu.

 Asta nu inseamna ca nu si pot purta verighetele sau ca este un pacat. Cuplurile pot purta inelele de casatorie dupa oricare dintre ceremonii  isi doresc, deoarece ceea ce simbolizeaza acest inel nu se schimba. In caz ca sunteti o persoana religioasa, dar nu ati apucat sa faceti decat cununia civila, preotul sustine ca pana la cununia religioasa verigheta se poate purta dar pe degetul mainii drepte sau se pot duce la biserica pentru a fi sfintite iar apoi se pot purta "oficial" din punct de vedere religios pana la efectuarea ceremoniei. Indiferent  de momentul in care alegeti sa purtati verigheta puteti sa fiti siguri ca nu gresiti cu nimic, nu incalcati nicio lege scrisa sau nescrisa si nici nu atrageti vre-un ghinion asupra vietii de cuplu.